Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe pagina sa de internet o versiune actualizată la zi a Codului fiscal și a normelor sale de aplicare, ce conține și adnotări cu toate ordinele — emise de ANAF și Ministerul Finanțelor Publice (MFP) până spre finalul lunii iulie 2017 — pentru aplicarea prevederilor fiscale.

Cea mai recentă variantă a Codului fiscal, actualizată cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 4/2017, poate fi consultată în fişierul anexat acestui articol sau direct pe site-ul ANAF. Actul normativ actualizat prin mijloace informatice de către Fisc este însoţit denormele metodologice de aplicare ale acestuia, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016 şi actualizate ultima dată în luna aprilie 2017, odată cu apariţia HG nr. 284/2017.

Totodată, în varianta actualizată la zi de pe site-ul instituţiei, Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal este adnotată cu toate ordinele pentru aplicarea sa, ce au fost emise de ANAF și MFP până la data de 21 iulie 2017.

Noul Cod fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015 şi a intrat în vigoare la începutul anului 2016. Documentul a adus modificări semnificative în toate zonele fiscalității, respectiv: impozit pe profit, TVA, microîntreprinderi, impozit pe venit, contribuții sociale sau impozite și taxe locale.

Mai multe detalii aici.

Cu drag,

Echipa Sab Cont